MALZEMELER:
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı kadar sıvıyağ
1 adet yumurta
1 kase arzu ettiğimiz marmelat
ve kıvam alana kadar alabildiğine un
YAPILIŞI:
- 1 su bardağı ılık suyun içinde yaş mayayı eritelim.
- 1 çay bardağı pudra şekerini ve yumurtayı ekleyip elimizle yoğuralım.
- Karışımın üzerine elediğimiz unu yavaş yavaş kıvam alana kadar ekleyelim.
- Hamur kıvam almaya başladığında sıvı yağıda karışıma ekleyelim yoğurmaya ve gerekirse un eklemeye devam ederek, ele yapışmayan ve sertte olmayan kıvamda bir hamur elde etmeliyiz.
- Hamuru üzerini streç folyo ile kaplayıp bir havluya sarıp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekliyoruz.
- Hamur 2 katına çıktığında kabından aldığımız ve tezgah üzerine koyduğumuz hamurun tamamını birkaç kez yoğurduktan sonra 3 parçaya bölelim.
- Tezgahın üzerini hafif unladıktan sonra 1 parça hamuru alıp üzerine bir atımlık un serpip merdane ile yaklaşık servis tabağı ölçüsünde açalım.
- AÇtıgımız hamuru önce 4 e sonra 8 parçaya bölelim ve arzuya göre içine marmelat , nutellada güzel oldu veya elmalı tarçınlı cevizli iç hazırlayarak aynen sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizelim ve 30 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
- 180derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri dökerek servis yapalım.AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder