7 Eylül 2012 Cuma

Katmer Börek


 Önce ekmek yapma makinasının hamur mayalama programında hamurumu hazırladım..çok güzel kabarmış...değil mi?

    MALZEMELER:
Ben buradaki ölçünün çok geleceğini düşünerek yarım ölçü olarak yaptım.


  •  2 su bardağı süt
  •  1 çay bardağı sıvıyağ
  •  1 çay bardağı su
  •  2 yumurta
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  1 yemek kaşığı şeker
  •  1 paket maya
  •  6 bardak kadar un

     İçi için :

250 gr, beyaz peynir


 Mayaladığım hamuru 3 e böldüm ancak böyle açmayı beceremeyince 6 pazı yaptım.


 En zor kısmı buydu hamuru yufka gibi açdıktan sonra içine yumuşamış tereyağı sürüp karşı köşeleri ortada birleştirdim ve tekrar açdım ..açma işi biraz zor itiraf edeyim..


 Bir kenarına içi koydum ve sardım..


 Sonra tepsiye dizdim..üzerine yumurta sürdükten sonra yarım saat daha tepside mayalanması için beklettim...


200 derece fırında pişirdim...Sonuç böyle oldu..ben beğendim ...Ya siz?

1 yorum: