10 Eylül 2012 Pazartesi

Alman Pastası


MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
Krema malzemeleri
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için: Pudra şekeri


Alman Pastası Nasıl Yapılır?


Öncelikle kremanızı hazırlayın: Sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip 3 dakika kadar mikserle çırpın. Eğer krema çok katı duruyorsa içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.


Kekiniz için: Yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlayana kadar çırpın.
Yağ, süt ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmamalı.)
26 veya 28 cm.lik bir tepsiyi tereyağıyla yağlayıp unlayın.
Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
175 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün. Yaklaşık 20-25 dakikada kek pişecektir. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Kekinizi bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca uzun ağızlı bir bıçakla keki ortadan ikiye kesin.


Kremayı tekrar çırpıp, kekin ortasına dökün ve yayın. Üst parçasını kremanın üzerine kapatın.
En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra kekiniz yenmeye hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder