9 Eylül 2012 Pazar

Pembe AŞK Pastası

    

Profilimdede belirttiğim gibi ben mutfakda yenilikten yanayım...Buna deneysel mutfak da diyebiliriz...Klasik TÜRK mutfağı yanında modern mutfak denemeleri eski ile yeninin , farklı lezzetlerin sentezini daha doğrusu yaratıcı mutfak denemeleri yapmayı , sonu hüsranla bitsede bu tecrübemi sizlerle paylaşmayı yeğliyorum...Sizlerden farklı ip uçları ,değişik yorumlar ,size ait mutfak tecrübelerinide sayfamda paylaşmak istiyorum...değerli paylaşımlarınızı bekliyorum dostlar...SEVGİLERİMLE.... 

  MALZEMELER:                                                                                     

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi    
Krema Malzemeleri
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

   3 yumurta ile 1 su bardağı şekeri blendr ile şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpalım,yumurtaların oda ısısında olması kekimizin kabarması için önemli bir püf noktası.Daha sonra karışıma süt , sıvı yağ ,yoğurdu ekleyelim ve blendır ile malzemeler homojen bir duruma gelene kadar yaklaşık 1 dakika karıştıralım.2 su bardağı elenmiş unu ve vanilyayı sıvı karışıma ekleyelim .1 paket kabartma tozunu en son ekleyip tahta bir kaşıkla çok fazla karıştırmadan karışımın topak kalmayacak şekilde bir hal alınca yağladığımız kek kalıbına dökelim -ben buradan sonra kendi tarifimi anlatacağım standart kek tarifine ek olarak ben renkli bir kek yapmak hayali ile resimlerdede göreceğiniz üzere 4 tane kırmızı pancarı önce soydum ve katı meyve sıkacağında sıkıp yaklaşık yarım çay bardağı muhteşem bordo renkli pancar suyu elde ettim ve bu renkli suyu son aşamasına getirdiğim kek hamuruna ilave ettim.Görmeliydiniz harika bir renk oluştu ,pembe pamuk şekerleri vardır ya ...aynı onun rengi..bu muhteşem pembe karışımı yağladığım kelepçeli kek kalıbıma koydum ve 175 derecede pişirdim .Kekin pişdiğini anlamak için fırının kapağını açıp kürdanı batırdım kürdana hamur yapışmadı ve kekimi fırından çıkarıp kalıbı ters çevirip üzerine hafif ıslattığım mutfak havlusunu örttüm ve heyecanla kekimin soğumasını bekledim...bu arada pancarın acı tadını yok etmek için tarife bir takım eklemeler yaptım ,onlardan hiç bahsetmeyeceğim...-    
   
Kremanın yapılışı:

Süt, yumurta, nişasta ve şekeri bir tencereye koyun ocağa koymadan önce çırpma teli ile homojen bir karışım haline gelene kadar karıştırın ocakta orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan alıp ılık hale gelince tereyağını ekleyin- ben ek olarak yarım paket labne peyniride ekledim ,birde şu var şekeri kremayı pişirdikten sonra katıp blendrla çırparak eritirsek kremamız daha beyaz renkli olur ve üstü kabuklanmaz...buda benden bir not...-




Daha sonra kalıpdan çıkardığım keki ortadan ikiye uzun bir bıçak ile böldüm....işte büyük an!!!! bütün hayallerim suya düştü...o canım lila renkli  kekim gitmiş yerine koyu sarı!!! bir kek gelmişdi...neyse tadı harika diye kendimi avuttum..hazırladığım kremanın yarısını araya sürüp diğer yarısını üzerine kapattım ve krema ile kapladım...ama azimliyim doğal malzemeden gıda boyası elde etme araştırmalarım ve denemelerim devam edecek....hezimetlerimi sizlerle yine paylaşırım..,SEVGİLERİMLE.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder