- 250 gr.oda sıcaklığında margarin veya tere yağ ( ben margarin ve tere yağını yarı yarıya kullandım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Önce margarini pudra şekeri ile yoğurun , ben kullandığım yağ miktarını ölçüden daha az tuttum yaklaşık 150 gr. kadar kullandım , ekmek yapma makinesinin hamur yoğurma programında yoğurdum hamurumu , blendırın dişük deviri ile de olabilir , hiç birisi yoksa elle yoğurun anne yöntemi...
- Yağ ve şeker beyaz renkli krema kıvamına gelince yarım çay bardağı sıvı yağı ekledim karıştırmaya devam.
- Üzerine nişastayı ekleyip yoğurmaya devam ettim , vanilya ,kabartma tozunu ekledim.
- En son unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam...yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor..
- Bir elma büyüklüğünde hamuru elime alıp tezgahın üzerinde rulo şeklinde yuvarladım ve üzerine çatalla şekil verdikten sonra verev şeklinde kesip tepsiye dizdim
- 160 derece de yaklaşık 30 dakika üzeri çok hafif kızarınca fırından çıkardım.
Hafif kıtır, ağızda dağılan çok lezzetli kurabiyeler ...kokusu insanı cezbediyor , eşim tepsiden tabağa almaya fırsat vermeden tepsinin yarısını hopp mideye indirdi , akşamın ilerleyen saatlerinde de rahatsız oldu , siz siz olun kendinize hakim olun...))) AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder