17 Ekim 2012 Çarşamba

CEVİZLİ TARÇINLI ÇÖREK.

   Bu çöreği rahmetli anneciğim yapardı , daha nicelerini nur içinde yatsın.
MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
bir su bardağında biraz eksik sıvıyağ
yarım paket yaş maya
2yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
1 su bardağı ceviz iri çekilmiş.
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI







  • Önce ılık sütün içinde yarım paket yaş mayayı ve şekeri karıştırıp mayayı eritin ,üzerine sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta ve tuzu ekleyin.
  • Sıvı karışımın üzerine aldığı kadar unu ekleyip iyice yoğurun.
  • Yumuşak ,elinize yapışan bir hamur olmalı,
  • İyice yoğurduğunuz hamuru 15 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde sararak bekletin.
  • Mayalanmış hamurdan arzunuza göre ister 1 elma büyüklüğünde  veya daha küçük çörekler için daha küçük bir parça hamur alıp elimizde yuvarlayalım tezgahın üzerinde yuvarlayıp silindir şeklini verdiğimiz hamuru parmaklarımızla bastırıp inceltelim yaklaşık yarım santim olacak şeklinde açıp şerit haline getirdiğimiz hamura yumurta akı nı fırça yardımı ile sürüp üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir miktar tarçın ve istediğimiz kadar cevizi serip hamurun kenarlarını birleştirelim ve elimize alarak resimdeki gibi kendi etrafına sararak şekil verelim .Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder