Bence Bayram ikramı için de uygun bir yemek olur ,porsiyonluk servis edilmesi , lezzeti ve albenisi ile güzel bir bayram yemeği bence hele yanında nohutlu pilav ve cacık eşliğinde ...SEVGİLERİMLE ....
MALZEMELER:
- 6 adet orta boy patlıcan ,patlıcanı seçerken sert içinin dolgun olmasına ve yeşil yapraklı kısmın canlı olmasına dikkat ediyoruz:))
- 300 gram kıyma, dana olursa ağır bir yemek olmaz zaten patlıcanları kızartıyoruz unutmatın!
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 diş soyulmuş ve tuzla dövülmüş sarmısak
- 7 tane ince sivri biber
- 2 adet domates
- 1tatlı kaşığı domates salçası (arzuya göre)
- 1 su bardağı sıvı yağ riviera zeytinyağı tercihimdir ...sağlıklı!!
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber
- 2 bardak sıcak su
- Alaca soyduğunuz patlıcanları çatalla bir kaç yerinden delip tuzlu soğuk su içinde yarım saat kadar bekletin
- Sıvı yağı tavada ısıtıp sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanları yağda hafif pembeleşene kadar kızartın
- Kızarmış patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın
- -- püf noktası:eğer kalori açısından yağda kızartmanın ağır olduğunu düşünüyorsanız benim gibi alaca soyduktan sonra patlıcanlara bir fırça ile sıvı yağ sürüp fırın tepsisine dizin ve fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar tutun böylede çok leziz ve hafif oluyor bana güvenin...
- Patlıcanların ortasından yukarıdan aşşağı doğru bıçakla kesin yani adı üstünde karnını yarın!
- Soğanı ince doğrayın 3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyun ısınınca ince doğradığınız soğanı ekleyin orta ateşde hafif pembe renk alana dek kavurun .Üzerine kıymayı ekleyin ve karıştırarak kıymayıda orta ateşde önce suyunu salmasını sonra suyunu çektirip kavurun .
- Üzerine ince kıyılmış yeşil biberi ekleyin ve birkaç dakika böylece kavurun üzerine arzuya göre küp doğranmış 1 büyük boy domates veya 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip tuzunu ,baharatını karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
- İç malzemesi pişdikten sonra sarmısağıda ve kıyılmış maydanozu ekleyip patlıcanların içine yaklaşık 2 yemek kaşığı olacak şekilde koyun ,üzerlerini domates ve biberle süsleyip 2 bardak sıcak suyu eklediğiniz fırın tepsisine aralıklı dizip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...
- Ben yanında nohutlu pirinç pilavı ve cacık ile servis yaptım.Birbirini tamamlayan yemekler oldu.
- BENDEN NOT: BAYRAMDA YEME İÇME OLAYINI ÇOK ABARTMAYIN...SONRA ŞEKERİM YÜKSELDİ ,YOK KOLESTEROLÜME BİR BAKIVER ...DİYE GELİRSİNİZ.:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder